Brufe Social Center

Brufe Social Center

CULTURAL CENTER
VILA NOVA DE FAMALICÃO, PORTUGAL

The project proposes the creation of an equipment of major importance for the community that integrates Brufe, Vila Nova de Famalicão. Starting from a solid block, deep openings are dug that illuminate the interior space or, in most of the cases, they tear and they perforate the building to it’s internal patio.

The construction is turned inside out: for the exterior a solid wall, cut out, opaque; for the interior a covering glass, continuous, protected by the forestation proposed, as well as for the necessary tears executed in the superior part of the paving stone.

The demanded program (center in the daytime, day care, seniors’ home, service areas and general office) it is organized functionally in blocks around the central space. Beside the punctual physical communication amongst themselves, a permanent visual relationship is increased. The valences are complemented by the use of common services, optimizing it’s operation.

Brufe Social Center shortlisted for 2010 Secil Prize.

CULTURAL
Completed: 2008
Photos: José Campos

CULTURAL
Completed: 2008
Photos: José Campos