House Santarém

House Santarém

HOUSING
SANTAREM, PORTUGAL

The single‐family housing is developed with a view to 360º in line with the surrounding landscape . To this end , any housing compartment comes down to a centrifugal force which will distribute the spaces of the house on the ground.

A continuous wall of whitewashed stone make the delimitation of nuclear spaces of the house. Wall this that circumvents himself extremely organically forming walls, retaining walls, patios, openings, stairs, etc. In house plant center is the gateway that divides the most common areas of the house and the rooms through a space , type “open space”.

Outside, two courtyards joined by a vertical drop make the connection of the outdoor spaces of the rooms with the rooms. The horizontality of volumetry want to fit the building into the landscape according to the vernacular architectural features. The materials making up the house and its structure are also of indigenous character.

0424-HS-06

HOUSING
Completed 2011
Photos: CFA

HOUSING
Completed 2011
Photos: CFA